Sikkerhet

For de som er interessert i litt mer kunnskap om sikkerhet og utesvømming generelt, og svømming i kaldt vann spesielt

Sikkerhet og utesvømming

Vi bruker mye tid på å legge til rette for sikre og gode utendørs svømmeopplevelser. I bunn ligger alltid våre Open Water vettregler. Ta deg tid til å gjøre deg kjent med dem!

Svømming i kaldt vann

Open Water er en relativt ung idrett i Norge. Triathlon har imidlertid vært aktive i godt  over 40 år, og i tillegg har er del av ildsjelene der brukt mye tid på å forske på svømming i kaldt vann. Vi anbefaler mer enn gjerne å ta turen innom Isklar Norseman Xtreme Triathlon sine sider om temaet.

SIPE

Utesvømmingsmijølet i Norge er uheldigvis ennå ikke så oppmerksomme på SIPE (Swimming Induced Pulmonary Edema). Men det er godt kjent både hos en del dykkere og i triathlonmiljøet. Blant arrangører av utesvømmingstevner i Sverige er dette imidlertid svært godt kjent, og Vansbrosimning oppdager årlig rundt 50 tilfeller. Vi har sammenfattet en del informasjon vi fikk fra dem under et studiebesøk sommeren 2018.

Risikoanalyse og sikkerhetsplan

Vi som arrangører utarbeider og oppdaterer årlig en sikkerhetsplan. Før denne settes opp gjennomfører vi en detaljert risikoanalyse. Deretter gjøres tiltak for å redusere risikoen for forskjellige hendelser så mye vi kan. Ta kontakt om du ønsker å ta en titt på denne delen av arbeidet vårt.

Støtte og veiledning

Kommer…

Sjekkliste

Kommer…

Snakk med en erfaren utesvømmer!

Ta kontakt med oss på Facebook så skal vi svare så raskt og godt vi kan!

Hva sier tidligere deltakere?

Opplevelser fra våre deltakere

Hvordan forbereder du deg til GlommaDyppen? Jeg svømmer en god del ute i løpet av sommersesongen, både fersk og saltvann. Jeg syns det er fint å kombinere litt ulikt «underlag» og miljø. Sjø kan fort gi deg utfordringer i form av bølger, strøm og maneter. Viktig å trene i litt forskjellige situasjoner så man blir vant til det, og synes det er gøy uansett vær og vind (nesten alltid…). Innsjø/ferskvann har andre ting, som at det er litt mørkere, men mer stille selvsagt. I løpet av sommersesongen blir det noen open water komkurranser, og jeg forsøker å få 3-4 økter i vann per uke, pluss litt løping i tillegg. Hvis man ikke trener jevnlig spesifikt svømming, blir det fort litt tung sesongstart, og man kan gå på en belastningssmell. Spesielt skuldre er utsatt.  

Hva er best med GlommaDyppen? Utrolig bra stemning, supert arrangert, knallfint stevneområde ved Fetsund lenser. Kort og godt et av de mest trivelige arrangement jeg har deltatt på!

Les hele intervjuet med Jan Solhøy her.

Jan Solhøy

Utesvømmer, Lambertseter SK

Her kommer det mer etterhvert…

En tidligere deltager

Utesvømmer, Klubbnavn

Her kommer det mer etterhvert…

En tidligere deltager

Utesvømmer, Klubbnavn