En stolt Frøya Fjelltun (7 år)!

Dag, Sondre, Sindre og Vidar før start. Litt venting blir det når så mange skal i vannet!

Mulighet til å spise og drikke både ute og inne. Her blir alle tatt godt vare på, deltagere som tilskuere!

Når det gjelder utendørssvømming er Vansbrosimningen i Sverige noe av det største som finnes. I år var det over 12000 påmeldte til de mange konkurransene under Vansbrosimningen, og de aller fleste av disse svømte selve Vansbrosimningen, som er en 3000 meter lang svømmekonkurranse som starter med 2000 meter nedstrøms i elven Vanån og slutter med 1000 meter motstrøms i Vesterdalälven.

I år var det fire personer fra Sørumsand IF, en av Glommadyppens arrangørklubber, som deltok på Vansbrosimningen lørdag 6. juli. Sindre Rinden (13 år) var raskest, på tiden 49.36,5, Sondre Wennberg Nygaard (17 år) svømte på 53.48,7, Dag Rinden 45, på 1.00.08,3 og Vidar Fjelltun på 1.04.54,8.

Sindre og Sondre var skjønt enige om at dette var en stor opplevelse:

– Dette er det største arrangementet jeg har vært med på, sier Sondre. – Morsomt at det var så utrolig mange med.

– Det var spennende, legger Sindre til. – Det var veldig mange her, og så kommer det folk hit fra hele verden.

Med så mye folk ute og svømte var det ikke til å unngå at det ble noe slalomsvømming, men det var en fantastisk velarrangert konkurranse, hvor deltagerne ble godt ivaretatt.

For de aller minste var det også muligheter, og Frøya Fjelltun (7 år) fra Sørumsand IF deltok på Lilla Vansbrosimningen, hvor de minste fikk full oppmerksomhet med speakere som kommenterte over stevnets høyttaleranlegg, de ble filmet og vist på storskjerm og de fikk både medalje og flere premier, til tross for at arrangementet for de minste var helt gratis. Vansbrosimmet kan anbefales for hele familien!