Mange har sikkert har fått det med seg, utesvømming er noe vi brenner for. Og vi jobber målbevisst for at så mange som mulig skal få gleden av denne fantastiske sporten. Som med det meste vi gir oss i kast med gjør vi det litt annerledes enn de fleste. Det synes også SparebankStiftelsen DNB som støtter prosjektet vårt med 250.000 kr i 2020! @sparebankstiftelsendnb #sparebankstiftelsendnb

Prosjektet vårt er delt opp i fire underprosjekter:

  • Svømmeopplæring ute i samarbeid med skoler og barnehager
  • Forskning på svømming i kaldt vann, samt bedre forståelse av SIPE
  • Massemønstring for barn og ungdom – Heia Open
  • Massemønstring med krevende utfordringer – GlommaDyppen

Allerede våren 2019 hadde vi en pilot med utesvømmming for en 4.trinnsgruppe. Økta inneholdt både svømming med og uten våtdrakt. I år bygges dette ut med svømming for flere 4.trinnsgrupper. Vi skal etterhvert også få med barnehagene i denne delen av prosjektet. Forskningsdelen på svømming i kaldt vann gjennomføres i samarbeid med Jørgen Melau og Jonny Hisdal, de ledende på dette området i Norge. Her skal en gruppe på 9 utøvere følges gjennom 6 svømmeturer under forskjellige temperaturforhold våren, sommeren og høsten 2020. Og videre i årene som kommer. Samtidig ønsker vi gjennom et samarbeid med Vansbrosimmet å være med på å bygge mer kunnskap rundt SIPE her hjemme. I tillegg skal de to arrangementene Heia Open og GlommaDyppen videreutvikles slik at enda flere for muligheten til og gleden av å være med oss. Det er altså bare å følge med oss og se hvor veien leder!